Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami horror.

2015. január 09. 17:13 - Jig

12. Wolfen (1981)

A farkasemberes filmek egy igen kis részét képezik a horroruniverzumnak, ennek ellenére elég sokszínű filmek készültek, eme alműfajon belül. Amíg a Dog Soldiers abszolút gore irányzatot használ, a vérengzést és belezést a középpontba állítva, addig a Wolfen néhány jelenetet leszámítva szinte teljesen nélkülözi a vért, intelligensen, némi misztikummal megspékelve közelíti meg a farkasemberes témát.
Egy befolyásos iparmágnást, feleségét, és testőrét valósággal lemészárolják egy New York-i parkban. Dewey Wilson kezd nyomozni az ügyben, ám hamarosan hasonló, bizarr gyilkosságok történnek, amiknek elkövetői mintha hatalmas vadállatok lennének.

 Műfaj: Farkasemberes
Parafaktor10/6 Az erősebb jelenetek közé tartozik, amikor a vérfarkasok szemszögéből láthatjuk New York utcáit, az évekkel később készült Predator hőkamerás felvételeihez hasonló megoldással.
Vérfaktor10/4 Valamivel több vért elviselt volna a film, maximum 5-6 véres jelenet nekem kicsit soványka volt, bár a hullaházas részek kárpótoltak.
Story10/8 A film tulajdonképpen egy nyomozás folyamatát mutatja be, stílusában leginkább a thrillerhez és krimihez áll közel.
Összkép10/7 A film egyik különlegessége, hogy nem látunk átváltozást, a vérfarkasok külsőre teljesen megegyeznek a farkasokkal. Mivel eléggé lassan építkező, néhol kissé vontatott a film, azoknak ajánlanám akik szeretik a 80as éves hangulatát és az indián történeteket.
[IMDb:6.4]

 

Címkék: Farkasemberes
Szólj hozzá!
2015. január 03. 18:23 - Jig

11. The Burning (1981)

A slasher stílus a 70-es 80-as években indult világhódító útjára, hogy aztán a Halloween a Péntek13 és a Rémálom az Elm utcában filmekkel kiteljesedjen. A slasher filmek főbb jellemzői, hogy a gyilkos válogatás nélkül általában valamilyen szúró-vágó fegyverrel mészárolja a jónépet. Nem anyagi érdekek vezérlik, sokkal inkább valamilyen (gyermekkori) sérelmekből eredő bosszú.
A The Burning nálunk Az erdei fantom címmel jött ki dvd-n.
Cropsyt a Blackfoot tábor zsarnok gondnokát készül megviccelni pár tini, de rosszul sül el a tréfa és főhősünk csúnyán összeég. Évekkel később a kórházból szabadulván, egy bozótvágó olló segítségével készül elégtételt venni a Stonewater tábor ifjú lakóin. 

 Műfaj: Slasher
Parafaktor10/6 A sűrű erdő és a zseniális zene kettőse elég félelmetes hangulatot teremt.
Vérfaktor10/9 A maszkokért, sminkes effektekért a horrorrajongók körében igazi legendának számító Tom Savini felelt.
Story10/5 A slasher filmek egyik gyermekbetegsége a gyenge történet. A szereplők kissé sablonosak, de még mindig nem olyan irritálóak, mint napjaink horrorfilmjeinek tinijei. 
Összkép10/9 Számos Péntek13 másolat készült az évek alatt, de a Sleepaway Camp mellett ez sikerült messze a legjobban.
[IMDb:6.4]

Címkék: Slasher
Szólj hozzá!
2015. január 01. 19:25 - Jig

10. Ichi the Killer (2001)

Az ázsiai horrorok hallatán a legtöbb embernek a szellemes filmek ugranak be elsőnek, pedig a gore vonal legalább olyan erős ezekben az országokban. Takahi Miike az egyik éllovasa ennek a témának japánban, több mint 80 filmmel a háta mögött, amelyek közül több is kiérdemelte a kultuszfilm státuszt. 
A történet szerint az Anjo nevű jakuza banda főnöke eltűnik ezért a helyettese Kakihara könyörtelen hajszába kezd a felkutatásáért, miközben egy ismeretlen gyilkos (Ichi) sorra mészárolja le a banda tagjait.
Kakaharit alakító Tadanodu Asano napjainkra az egyik legjobban felkapott japán színész lett, olyan filmekkel mint a Thor, 47 Ronin vagy a Csatahajó.

 Műfaj: Ázsiai, Gore
Parafaktor10/4 Miután (szerencsére) nem egy szellemes filmről van szó, a para nem jellemző.
Vérfaktor10/10 Minden idők egyik legvéresebb és legerőszakosabb filmje.  
Story10/7 A történetszál elég érdekes ahhoz, hogy lekösse az embert 2 órán keresztül.
Összkép10/9 Nem vagyok oda az ázsiai filmekért, a szereplők mindig olyan egyformának, és sótlannak tűnnek, de itt Ichi és Kakahari karaktere jól felépített, csak az élvezeteket hajszolják, amit úgy hívnak szadomazochizmus.
[IMDb:7.1]

Szólj hozzá!
2014. december 26. 15:24 - Jig

09. Doll Graveyard (2005)

A Full Moon stúdió (vagy inkább trashgyár) egyik ékköve ez a film! Pedig nem akármilyen agymenéseket köszönhetünk nekik, Evil Bong 1-2, Gingerdead man, Demonic toys... vagy az egyik legjobb bábos horror ami valaha készült a Puppet Master széria! 
1905-ben járunk amikor egy kislány a babáival játszik, lever egy vázát ezért az apja eléggé berág. Egy sírt ásat vele, hogy eltemesse a kis bábokat, de a kiscsaj véletlenül beleesik a gödörbe. Miután nyilván szörnyethalt az 1 méteres zuhanástól az apuka eltemeti a kis barátaival együtt. Évtizedekkel később egy család költözik a házba, és a gyermek ásni kezd a hátsó udvarban...

 Műfaj: Bábos, Trash
Parafaktor10/6 A legtöbb bábos horror ott vérzik el, hogy nevetségesen bénákra sikerülnek a bábok, itt nincs erről szó, a bennszülött figurát leszámítva elég félelmetesre sikerült mindegyik. 
Vérfaktor10/6 Nincs telepakolva CGI vérrel, ami hatalmas plusz pont.
Story10/6 Mindössze 1 órás a film, ennek ellenére egész jó a történet. 
Összkép10/8 Szívem szerint nem is nevezném trash-nek, mert a színészek egész jók, a cselekmény végig pörög, a bábokat jól megcsinálták, teljesen fogyasztható film, és nem csak a trash rajongóknak.
[IMDb:4.1]

Szólj hozzá!
2014. december 16. 14:47 - Jig

08. Dog Soldiers (2002)


A Ginger Snaps és a The Howling mellett a kedvenc farkasemberes filmem. Neil Marshall első filmjéről van szó, melyet olyanok követtek mint a The Descent és a Doomsday. Nálunk Démoni harcosok címmel jelent meg.
A skót vadonban katonák gyakorlatoznak, de ezúttal nem a megszokott ellenséggel kell szembenézniük.

Műfaj: Farkasemberes, Katonás
Parafaktor10/5 Nem igazán parás film, bár az egyik jelenetnél rendesen megugrottam.
Vérfaktor10/8 Nem fukarkodtak a vérrel, fröcsög rendesen.
Story10/6 Nincsenek felesleges belemagyarázások, fordulatok, csak hentelés.
Összkép10/8 A farkasemberek egész pofásak, a párbeszédek kellően viccesek, rendkívül szórakoztató mind a 100 perc. 
[IMDb:6.9]

Szólj hozzá!
2014. december 14. 18:38 - Jig

07. Zombie Holocaust (1980)

New York egyik kórházában holtestek megcsonkítása és eltűnése borzolja a kedélyeket. Mint kiderül, egy kannibál hajalmú munkatárs a ludas a dologban, aki egy ázsiai szigeten honos törzsi rítus kíséretében fogyasztja el a szerveket. A kórházból verbuválódott kisebb csapat elindul hát a Molucca-szigetekre, hogy kiderítsék mi is zajlik az események hátterében.
A 70-es 80-as években Olaszországban tomboló kannibál és zombi horrorok amolyan betetőzése ez a film. Különös egyvelege Fulci Zombie-jának és Deodato Cannibal Holocaustjának. 
Érdekesség, hogy Magyarországon is kijött dvd-n 2010-ben.
 
Műfaj: Zombis, Kannibálos
Parafaktor10/5 Idegek kérdése, kinek mennyire ijesztőek ezek a lények.
Vérfaktor10/7 Nem nélkülözi a vért és a brutalitást, zombi vs kannibál fight...
Story10/5 Bugyuta akárcsak a többi ilyen témájú filmnél. No de kit zavar ez?
Összkép10/6 Kissé vontatott film, különösen a new yorki jelentek, de a dzsungelben felpörögnek az események.
[IMDb:5.3]

Szólj hozzá!
2014. november 27. 15:32 - Jig

06. The Toolbox Murders (2004)

Kellemes kis horror, bár ha azt nézzük, hogy az egyik legnagyobb élő horrorrendező Tobe Hooper (The Texas ChainSaw Massacre, Poltergeist, Lifeforce) filmjéről van szó, többet is kihozhatott volna a sztoriból. Egy 1978-as film újrafeldolgozásáról van szó, amely nálunk Az eltűntek háza címmel jelent meg. 
Az események egy eléggé lelakott los angelesi bérházban játszódnak, ahová egy fiatal pár költözik. A lakókat különös gyilkosságsorozat tartja rettegésben, akik nyomozásba kezdenek, hogy ki, vagy mi áll a háttérben.
2003-ban elkészült a 2. rész Coffin Baby címmel.

Műfaj: Zárt térben gyilkolászós.
Parafaktor10/3 Senki nem fogja magát összecsinálni tőle.
Vérfaktor10/8 Kalapáccsal, szögbelövővel, fúróval... lehet válogatni.
Story10/5 Nem lett nagy durranás, de legalább próbálkoztak.
Összkép10/6 Aki szereti a változatos henteléseket, azoknak egy megnézésre mindenképp ajánlott.
[IMDb:5.3]

Szólj hozzá!
2014. november 22. 23:15 - Jig

05. Dellamorte Dellamore (1994)

Francesco Dellamorte a helyi temető gondnoka, aki barátjával és segédjével, Gnaghi-val tengeti mindennapjait a sírok között. Munkájuk azonban nem ér véget a halottak eltemetésével, mivel azok pár nappal elhantolásuk után kikelnek sírjukból.
Rendkívül sok stílust sűrített Soavi egyetlen filmbe, horror, romantika, vígjáték, dráma... Horrorköntösbe bújtatott művészfilm, így lehetne leginkább jellemezni. Elsőre kicsit nehezen emészthető a történések sorozata, de az elvont, fekete humorban bővelkedő hangulata  már az első percektől magával ragadja a nézőt. Pár emlékezetes idézet a filmből: "Azt hitték, előttük az élet, pedig már mögöttük volt. "Az életemet adnám,hogy halott lehessek!" , "Eljön egy pillanat, amikor ráébredsz: több halottat ismersz, mint élőt." 

Műfaj: Zombis, Romantikus
Parafaktor10/3 A zombik miatt van pár parásabb jelenet, de nem jellemző.
Vérfaktor10/6 Nincsenek nagy mészárlások, de ahol kell, van vér bőven.
Story10/9 Ahogy a rendező mondta: a film témája nem a félelem a haláltól, hanem a félelem az élettől.
Összkép10/9 Remek film, ami már régóta kiérdemelte a klasszikus jelzőt.
[IMDb:7.3]

Címkék: Dráma Zombis
Szólj hozzá!
2014. november 22. 01:49 - Jig

04. Orca (1977)

2 évvel Spielberg nagy sikerű cápája után után jött ki a mind máig legjobb kardszárnyú delfines film. Nem, nem a Szabadítsátok ki Willyt az! Kevesen tudják, hogy a világ legintelligensebb állatai közé tartoznak, akik nem csak képesek megjegyezni a bántalmazóik arcát, de az állatvilágban egyedülálló módon ismerik a bosszú fogalmát.
Nolan kapitány és legénysége egy ilyen bálnát készül levadászni, mikor a fedélzetre húzzák látják, egy terhes nőstényt mészároltak le. A hím cet szemtanúja a történteknek, és a hajó után ered, hogy elégtételt vegyen.

Műfaj: Állatos dráma
Parafaktor10/4 Én nem paráztam a filmen, a bálnavadászok annál inkább.
Vérfaktor10/6 Kellemes kivégzések, kellő mennyiségű vérrel.
Story10/7 A szó szoros értelmében vett bosszúfilm, nem kevés társadalomkritikával megtoldva.
Összkép10/8 A Cápával ellentétben itt nem az vérengzésen és a félelemkeltésen van a hangsúly. Inkább a drámai szálat emelik ki, a kapitány őrlődését szörnyű tettén. A drámai hangulatot pedig tovább erősíti az Ennio Morricone által szerzett remek filmzene.
[IMDb:5.5]

Címkék: Dráma Állatos
Szólj hozzá!
2014. november 21. 15:18 - Jig

03. Mountain of the Cannibal God (1978)

A kannibálos filmek a 80-as években élték a virágkorukat Olaszországban. A sztori mindenhol ugyanaz, pár ember eltűnik a dzsungelben és egy mentőcsapat elindul a felkutatásukra. Sajnos minden ilyen filmet telepakoltak állatgyilkosságokkal, amelyek nagy része valós felvétel.

Műfaj: Kannibálos
Parafaktor10/3 Félni nem nagyon van mitől, 1-2 jelenet inkább már vicces.
Vérfaktor10/7 Nem spóroltak a vérrel, lefejezés, kasztrálás stb stb...
Story10/4 Semmi extra, egy kisebb csavar a végén.
Összkép10/6 A jobb kannibál filmek közé tartozik, bár a Cannibal Holocaust színvonalát nem éri el. 
[IMDb:5.3]

Címkék: Olasz Kannibálos
Szólj hozzá!
Minden ami horror.